Pečená kachna na asijský způsob | Ženy s.r.o.

Pečená kachna na asijský způsob

Print Recipe
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 3 hours
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredients

  • 1 ks Kachna
  • 100 g Sůl
  • 1 hrst Tymián
  • 3 lžička Kmín
  • 3 lžíce Med
  • 3 lžíce Sójová omáčka
  • 6 lžíce Sladká chilli omáčka
  • 200 g Houby ( ryzce )
  • 3 ks Špenát (mražený)
  • 5 ks Vejce
  • 2 lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • 100 g Máslo
  • 100 ml Mléko

Instructions

  • Pečená kachna:
     
    Nejprve si kachnu důkladně omyjeme. Kachnu si den předem nasolíme a potřeme marinádou, kterou si vyrobíme
    smícháním medu, sójové omáčky a sladké chilli omáčky. 
    Posypeme tymiánem a kmínem a vložíme do pekáče. Necháme přes noc odležet v chladu. Kachnu posypeme houbami a podlijeme vodou. 
    Vložíme do trouby a pečeme nejprve při 200°C asi 20 minut. Pak přiklopíme a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. 
    Podléváme vodou a přeléváme občas marinádou. Nakonec odklopíme a pečeme chvíli, aby se udělala pěkná kůrčička. 
     
    Špenát:
     
    Usmažíme si z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme povolený nakrájený špenát, utřený česnek se solí, přisolíme a opepříme. 
    Vlijeme trochu mléka a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. 
      
    Pečenou kachnu podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem. 
    Přeji dobrou chuť !!!
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account