
Pečená kachna na asijský způsob
Ingredients
- 1 ks Kachna
- 100 g Sůl
- 1 hrst Tymián
- 3 lžička Kmín
- 3 lžíce Med
- 3 lžíce Sójová omáčka
- 6 lžíce Sladká chilli omáčka
- 200 g Houby ( ryzce )
- 3 ks Špenát (mražený)
- 5 ks Vejce
- 2 lžička Sůl
- 1 špetka Pepř
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 stroužek Česnek
- 3 lžíce Hladká mouka
- 100 g Máslo
- 100 ml Mléko
Instructions
- Pečená kachna: Nejprve si kachnu důkladně omyjeme. Kachnu si den předem nasolíme a potřeme marinádou, kterou si vyrobímesmícháním medu, sójové omáčky a sladké chilli omáčky. Posypeme tymiánem a kmínem a vložíme do pekáče. Necháme přes noc odležet v chladu. Kachnu posypeme houbami a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme nejprve při 200°C asi 20 minut. Pak přiklopíme a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. Podléváme vodou a přeléváme občas marinádou. Nakonec odklopíme a pečeme chvíli, aby se udělala pěkná kůrčička. Špenát: Usmažíme si z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme povolený nakrájený špenát, utřený česnek se solí, přisolíme a opepříme. Vlijeme trochu mléka a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Pečenou kachnu podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem. Přeji dobrou chuť !!!