Pečená dýně s kyselým zelím + brambůrky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • ½ dýně hokaido cca 500 g
  • ½ cibule
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL koření 7 bylin na kuře Vitana
  • 4 PL slunečnicového oleje
  • 200 g kyselého zelí
  • 800 g větších brambor
  • 1 bobkový list
  • 600 ml vody
  • čerstvá petržel

Instrukce

  • Dýni hokaido omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka. Poté ji nakrájíme na proužky (půlkolečka) o tloušťce cca 1-2 cm.
  • Nakrájenou dýni přendáme do misky, kde ji smícháme s 1 ČL soli a kořením. Poté dýni vyložíme na plech, jehož dno vylijeme slunečnicovým olejem.
  • Pečeme v předehřáte horkovzdušné troubě na 190 °C cca 15 minut.
  • Zatímco se peče dýně, připravíme cibuli. Tu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a nakrájíme na jemné proužky.
  • Po 15 minutách snížíme teplotu trouby na 180 °C a přidáme na plech cibuli, kterou s dýni pořádně promícháme. Pečeme cca 10 minut.
  • Poté teplotu opět snížíme na 160 °C, přidáme kyselé zelí a pečeme dalších 10-15 minut.
  • Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky. Vaříme v osolené vodě s bobkovým listem cca 30 minut, dokud nejsou měkké.
  • Hotovou dýni podáváme s bramborami a nakrájenou čerstvou petželkou.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Také máme ještě dýni, tak mohu vyzkoušet.

  2. Zrovna včera jsme z dýně – ale ne hokaido – s manželem vařili polévku a dnes ji měli na večeři. Řádně zasytí.

  3. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Snažím se sama vyhledat a inspirovat, hlavně sezónní, co je v akci, co je na zahrádce.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    zajímavé, to bych mohla vyzkoušet… díky za recept… dýně, zelí, máme rádi…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account