Dýni hokaido omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka. Poté ji nakrájíme na proužky (půlkolečka) o tloušťce cca 1-2 cm.
Nakrájenou dýni přendáme do misky, kde ji smícháme s 1 ČL soli a kořením. Poté dýni vyložíme na plech, jehož dno vylijeme slunečnicovým olejem.
Pečeme v předehřáte horkovzdušné troubě na 190 °C cca 15 minut.
Zatímco se peče dýně, připravíme cibuli. Tu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a nakrájíme na jemné proužky.
Po 15 minutách snížíme teplotu trouby na 180 °C a přidáme na plech cibuli, kterou s dýni pořádně promícháme. Pečeme cca 10 minut.
Poté teplotu opět snížíme na 160 °C, přidáme kyselé zelí a pečeme dalších 10-15 minut.
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky. Vaříme v osolené vodě s bobkovým listem cca 30 minut, dokud nejsou měkké.
Hotovou dýni podáváme s bramborami a nakrájenou čerstvou petželkou.