Slané pohoštění: Paštika z kuřecích jater s bylinkami

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila DitaBřezinová

Ingredience

  • 120 g Rybízový džem
  • 2 lžička Prášková želatina
  • 50 g Máslo
  • 2 ks Malé cibulky
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 sklenička Šalvěj
  • 8 ks Bobkový list
  • 3 ks Majoránka
  • špetka Provensálské koření
  • 350 g Máslo
  • 600 g Kuřecí játra
  • 125 ml Portské víno

Instrukce

  • Nejprve si připravíme rybízový top na paštiku. V trošce teplé vody necháme bobtnat 2 lžičky práškové želatiny, kterou po chvíli přidáme do zahřátého rybízového džemu, který ohříváme v kastrólku. Smícháme a nalejeme do připravené formy na paštiku vyloženou potravinářskou fólií. Fólie nám zjednoduší práci při vyklápění paštiky.
    Dále si rozpustíme na pánvi máslo, na kterém osmažíme cibulku, čerstvé nakrájené lístky šalvěje, čerstvou majoránku, čerstvý bobkový list, špetku provensálského koření a česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme pokrájená kuřecí játra a též osmažíme. 
    Přidáme portské víno a minutu povaříme. Bobkový list vyjmeme a směs přendáme do mixéru společně se změklým máslem a rozšleháme.
    Na závěr vzniklou směs přepasírujeme přes sítko a dochutíme pepřem a solí. Přelijeme do formy  na rybízový základ a necháme hodinku v lednici ztuhnout.
    Podáváme s pečivem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account