Ovesná kaše s vajíčkem
Ingredience
- Na ovesnou kaši
- 400 ml mléka
- koření
- sůl
- mletý
- muškátový oříšek
- 120 g
- ovesných vloček
- Na ochucení
- 2
- vejce
- 8
- ředkvičky
- 1
- jarní cibulka
- 2 lžíce
- olivového oleje
- 2 lžíce
- octa
- 4 lžíce hrudkového sýra
- sůl
Instrukce
- 1
- Mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek společně pomalu přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, přimícháme ovesné vločky a odkryté necháme 5-6 minut nabobtnat.
- 2
- Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme jej a překrojíme napůl. Ředkvičky omyjeme, osušíme a překrojíme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 3
- Olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme ředkvičky a přibližně 3 minuty na mírné teplotě smažíme. Ochutíme octem a solí. Ovesnou kaši naplníme do misek, přidáme vajíčka, ředkvičky, cibulku a čerstvý hrudkový sýr. Posypeme řeřichou a podáváme.
Zajímavé, ochutnám.
Ovesnou kaši na slano jsem ještě neměla.
Obojí mám ráda, společně jsem to ještě nezkusila, díky 🙂