Ovesnou kaši naplňte do uzavíratelných sklenic, dejte do ledničky a další den si ji vezměte na svačinu do práce či školy.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Na ovesnou kaši
400mlmléka
koření
sůl
mletý
muškátový oříšek
120g
ovesných vloček
Na ochucení
2
vejce
8
ředkvičky
1
jarní cibulka
2lžíce
olivového oleje
2lžíce
octa
4lžíce hrudkového sýra
sůl
Instrukce
1
Mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek společně pomalu přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, přimícháme ovesné vločky a odkryté necháme 5-6 minut nabobtnat.
2
Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme jej a překrojíme napůl. Ředkvičky omyjeme, osušíme a překrojíme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
3
Olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme ředkvičky a přibližně 3 minuty na mírné teplotě smažíme. Ochutíme octem a solí. Ovesnou kaši naplníme do misek, přidáme vajíčka, ředkvičky, cibulku a čerstvý hrudkový sýr. Posypeme řeřichou a podáváme.