Ostružinový dort

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 50 minutes
Uvařila IzabelaNováková

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 75 g Cukr
  • 80 g Polohrubá mouka
  • 350 g Ostružiny
  • 200 g Bílá čokoláda
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 1 lžíce Prášková želatina

Instrukce

  • Ostružiny už dozrávají. Tak to se určitě bude hodit recept od Izabel na lehký letní dort!
    KORPUS
    Nejdříve oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem. Ke žloutkům a cukru postupně vsypeme mouku a utřeme v těsto. Nejlépe pomocí stěrky k těstu pak vetřeme sníh. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
    Formu o průměru 23 cm pořádně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme 25-30 minut dokud nebude piškot zlatavý. Necháme vychladnout a opatrně rozkrojíme.
    KRÉM A OZDOB
    Čokoládu rozlámeme a v misce ponoříme do vodní lázně. Poté ji necháme trošku vychladnout a smočíme v ní polovinu ostružin. Ty pak poskládáme na plech vyložený kuchyňským papírem, aby na nich mohla čokoláda ztuhnout. Zbylou čokoládu smícháme se zakysanou smetanou a přidáme želatinu, rozpuštěnou podle návodu na obalu. 
    Ostatní ostružiny vmícháme do poloviny krému a tím spojíme dvě části korpusu. Zbylým krémem dort potřeme a ozdobíme ho polomáčenými ostružinami. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account