Ostružinový dort
Ingredience
- 4 ks Vejce
- 75 g Cukr
- 80 g Polohrubá mouka
- 350 g Ostružiny
- 200 g Bílá čokoláda
- 500 ml Zakysaná smetana
- 1 lžíce Prášková želatina
Instrukce
- Ostružiny už dozrávají. Tak to se určitě bude hodit recept od Izabel na lehký letní dort!KORPUSNejdříve oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem. Ke žloutkům a cukru postupně vsypeme mouku a utřeme v těsto. Nejlépe pomocí stěrky k těstu pak vetřeme sníh. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů Celsia.Formu o průměru 23 cm pořádně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme 25-30 minut dokud nebude piškot zlatavý. Necháme vychladnout a opatrně rozkrojíme.KRÉM A OZDOBČokoládu rozlámeme a v misce ponoříme do vodní lázně. Poté ji necháme trošku vychladnout a smočíme v ní polovinu ostružin. Ty pak poskládáme na plech vyložený kuchyňským papírem, aby na nich mohla čokoláda ztuhnout. Zbylou čokoládu smícháme se zakysanou smetanou a přidáme želatinu, rozpuštěnou podle návodu na obalu. Ostatní ostružiny vmícháme do poloviny krému a tím spojíme dvě části korpusu. Zbylým krémem dort potřeme a ozdobíme ho polomáčenými ostružinami.