Ořechový chlebíček

Vytisknout recept
Jistě nemusíme opakovat, že ořechy jsou neuvěřitelně zdravé. Obsahují důležité vitaminy a minerály a mají také vysoký podíl bílkovin a zdravých tuků. Už jste určitě zaslechli i to, že jsou skvělou alternativou sladkostí. Když vás honí mlsná, můžete sáhnout po oříšcích. Můžete po nich sáhnout i v případě, že se rozhodne upéct náš ořechový chlebíček. Upečený je raz dva, krásně voní a s medem je zkrátka neodolatelný.
Postup:
  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte k nim rozpuštěné máslo a mléko.
  3. Do tekuté směsi přidejte postupně prosetou mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl.
  4. Směs vlijte do vymazané formy a posypte ořechy.
  5. Pečte dozlatova cca 40 minut. Podávejte s medem.
TIP! Chlebíček doporučujeme podávat s kvalitním medem od našich včel. Skvělé jsou například ty od letošních vítězů soutěže Regionální potravina: Med květový od Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Ing. Karla Kolínka nebo BIO med květový od Ing. Dušana Michálka z Kyselky.
 

300g - hladká mouka
150g - máslo + kousek na vymazání formy
2ks - vejce
200ml - mléko
50g - cukr
180g - vlašské a lískové ořechy, mandle
1hrst - ořechy na posypání
2lžička - prášek do pečiva
1lžička - sůl
1lžíce - med k podávání
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account