Opilé švestky - cukroví, které překvapí

Vytisknout recept
Chystáte se na vánoční návštěvu? S receptem na sladké opilé švestky to zvládnete rychle, a navíc budete originální.
Sušené švestky dáme na cedník a propláchneme je horkou vodou, necháme oschnout. Nasypeme do uzavíratelné misky nebo sklenice s víčkem a zalijeme rumem. Necháme naložené minimálně přes noc, ale mohou se máčet i 3 dny.
Rozpustíme si čokoládu na vaření, připravíme k ruce špejli, kokos, mleté mandle nebo ořechy a košíčky. Švestky rozložíme na alobal, do každé vložíme oloupanou mandli. Pak napíchneme na špejli a namočíme do čokolády. Poté švestky obalíme - v čemkoliv, co máme rádi - kokos, mandle, ořechy. Dobře to jde pomocí dvou vidliček. Vložíme do papírového košíčku a do plechové krabice, aby nevyschly a neztratily rumové aroma.
Zkuste je věnovat v krabičce od bonboniéry jako sladkou pozornost.
ks - Sušené švestky
ks - Loupané mandle
ks - Čokoláda
ks - Rum
ks - Kokos strouhaný
ks - Mleté oříšky nebo mandle
ks - Papírové košíčky
příprava - 30 minut
vaření - 10 minut
Kategorie Cukroví
Uvařila JitkaValachovičová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account