Ochutnejte nepečené mandlové sušenky ze surovin značky Goodie

Vytisknout recept
První sušenky neboli cookies byly vynalezeny již v 7. století našeho letopočtu a pocházely z malých koláčků, které původně nebyly určeny ke konzumaci, ale pouze k testování teploty trouby. V současnosti jsou sušenky jednou z nejoblíbenějších laskomin, milují je především děti. Kupované cookies však často obsahují bílý cukr a ne zrovna malou dávku. A jelikož děti konzumují už tak mnohem více bílého cukru, než je jejich tělo schopné spotřebovat a zpracovat, upečte jim doma zdravou alternativu z kvalitních surovin.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 minutes
Celkový čas 2 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • ● ½ šálku rostlinného másla
  • ● ½ šálku kokosového cukru Goodie
  • ● ½ šálku rostlinného mléka
  • ● ½ šálku kakaového prášku Goodie
  • ● ½ šálku kvalitního mandlového nebo arašídového másla
  • ● 2 ½ šálku ovesných vloček
  • ● ½ - 1 šálku podle potřeby mandlové proteinové mouky Goodie
  • ● 1 čajová lžička mleté vanilky

Instrukce

  • 1. Do velké mísy si připravíme ovesné vločky a zatím odložíme bokem.
  • 2. V hrnci necháme rozpustit máslo, do kterého přidáme cukr, mléko a kakaový prášek.
  • 3. Vaříme, dokud se cukr a máslo plně nerozpustí a směs nespojí.
  • 4. Do vzniklé směsi následně přidáme mandlové máslo a vanilku, promícháme a nalejeme na ovesné vločky.
  • 5. Mícháme a zpracováváme, podle potřeby přisypáváme mandlovou mouku, dokud nevznikne tvarovatelné těsto.
  • 6. Necháme 10 minut odstát a odpočinout a poté z těsta za pomocí lžíce tvoříme na plech placičky, klademe je pár centimetrů od sebe.
  • 7. Plech se sušenkami poté vložíme na cca 2 hodiny do ledničky.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account