Obrácený jablečný koláč, po kterém se jen zapráší
Ingredience
- 2 ks Větší jablko
- 140 g Ovesné vločky
- 1 ks Banán
- 3 ks Vejce
- 150 ml Jogurt
- 1 špetka Skořice
- 3 lžíce Med
- 1 hrst Rozinky
Instrukce
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi je prohřejeme s medem a skořicí. Vločky, vejce, banán a jogurt rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné těsto. Do těsta přidáme rozinky a promícháme. Do formy na koláč (22cm) nalijeme na dno jablíčkovou směs a rovnoměrně uhladíme. Na jablíčka nalijeme těsto a dáme péct na 25 minut do trouby předehřáté na 190°C na program z obou stran. Necháme vychladnout a vyklopíme na talíř. Můžeme ještě posypat skořicí 😉 a podáváme. Dobrou chuť.