
Nepečený cheesecake s Baileys
- Nadrtíme si sušenky na jemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy si dáme pečící papír a celou směs roztlačíme po dně a o něco více do krajů.
- Do jedné velké mísy si rozmícháme mascarpone, jemný tvaroh a Baileys. V druhé misce si vyšleháme smetanu ke šlehání do tuhého stavu. V třetí misce si vyšleháme celá vejce s cukrem.
- Rozpustíme si želatinu dle návodu na obalu a společně s obsahem druhé a třetí misky vše vložíme do první mísy a elektrickým šlehačem vše dobře rozšleháme. Celou směs vylejeme na sušenkový základ do dortové formy.
- Celý nepečený cheesecake dozdobíme kombinací nastrouhané bílé a mléčné čokolády a necháme ztuhnout v ledničce přes noc.
180g - Máslové sušenky (např. Bebe)
90g - Máslo
250g - Mascarpone
250g - Jemný tvaroh
160ml - Baileys nebo jiný likér
8plátek - Želatina
140ml - Smetana ke šlehání
2ks - Vejce
140g - Cukr krystal
1ks - Bílá a mléčná čokoláda
příprava - 35
vaření - 15