Nejlepší koblihy? Přece ty z trouby!
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 250 ml Mléko
- 1 ks Žloutek
- 40 g Cukr
- 50 g Máslo nebo hera
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Vanilkový cukr
- 42 g Droždí
- dle chuti Marmeláda, nutela, povidla
- 1-3 lžíce Rum
Instrukce
- Nemáte rádi mastné koblihy? A zkoušeli jste ty pečené v troubě? Jsou neodolatelné.Ze surovin zpracujeme těsto a necháme kynout. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Poté upečeme při 180-200 stupních Celsia cca 12-15 minut dozlatova. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.DOBROU CHUŤ. 🙂