Maso nakrájejte na kostky a dejte do hrnce. Přidejte cibuli, mrkev, bylinky a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hod. marinovat do chladu.
Poté sceďte a marinádu uschovejte. Maso oddělte od zeleniny a bylinek. V hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a zlehka opečte. Poté postupně přidávejte maso a zprudka ho opečte. Teprve poté osolte, přidejte zeleninu a opékejte (neduste). Teprve po chvíli zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vodou nebo hovězím vývarem.
Až je maso měkké, zahusstěte šťávu máslem utřeným s moukou. Povařte ještě 10 minut a podávejte s francouzskou bagetou
Dobrou chuť *wine*
1kg - hovězí zadní maso
1ks - cibule
2ks - mrkve
1ks - svazek petrželky
1ks - bobkový list, rozmarýn
1ks - 6 kuliček pepře a sůl
400ml - červené víno suché
2lžíce - olivový olej
100g - anglická slanina
0l - hovězí vývar podle potřeby
50g - máslo
1lžíce - hladká mouka
příprava - 30 minut
vaření - 2,5 hodiny