Maso nakrájejte na kostky a dejte do hrnce. Přidejte cibuli, mrkev, bylinky a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hod. marinovat do chladu.
Poté sceďte a marinádu uschovejte. Maso oddělte od zeleniny a bylinek. V hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a zlehka opečte. Poté postupně přidávejte maso a zprudka ho opečte. Teprve poté osolte, přidejte zeleninu a opékejte (neduste). Teprve po chvíli zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vodou nebo hovězím vývarem.
Až je maso měkké, zahusstěte šťávu máslem utřeným s moukou. Povařte ještě 10 minut a podávejte s francouzskou bagetou :-)
Dobrou chuť *wine*
1kg - hovězí zadní maso1ks - cibule2ks - mrkve1ks - svazek petrželky1ks - bobkový list, rozmarýn1ks - 6 kuliček pepře a sůl400ml - červené víno suché2lžíce - olivový olej100g - anglická slanina0l - hovězí vývar podle potřeby50g - máslo1lžíce - hladká moukapříprava - 30 minutvaření - 2,5 hodiny