Nakládaný hermelín, výborná chuťovka nejen k pivu

Vytisknout recept
V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.
Na dno sklenice dáme trochu cibule a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Na boky sklenice natlačíme bobkové listy.
Když sklenici naplníme přelijeme hermelíny olejem. I vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin. Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.
5ks - Hermelín
1ks - Cibule
4ks - Stroužky česneku
2lžička - Mletá paprika
5ks - Nové koření
2ks - Bobkový list
1ks - Sušená čili paprička
1ks - Olej
1lžička - Sůl
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Chuťovka
Uvařila Markéta Binerova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account