Nakládaný hermelín, výborná chuťovka nejen k pivu
Ingredience
- 5 ks Hermelín
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 2 lžička Mletá paprika
- 5 ks Nové koření
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Olej
- 1 lžička Sůl
Instrukce
- V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.Na dno sklenice dáme trochu cibule a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Na boky sklenice natlačíme bobkové listy.Když sklenici naplníme přelijeme hermelíny olejem. I vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin. Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.