Moravské koláče
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 250 ml Mléko
- 2 dcl Rostlinný olej
- 2 ks Kvasnice
- 1 lžička Citronová kůra
- 1 ks Měkký tvaroh
- 1 ks Vanilkový cukr
- 4 ks Žloutek
- 3 lžíce Cukr
- Rozinky
- Muškátový oříšek
- Švestková povidla
- Máslo
Instrukce
- O víkendu zkuste tradiční pochoutku v podobě moravských koláčů. Mňam!Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a citronovou kůru. Až vzejde kvásek, přilijeme ho do mouky společně s olejem a vypracujeme hladké těsto.Připravíme tvarohovou náplň. Na tu potřebujeme jeden tvaroh, cukr, vanilkový cukr, jeden žloutek a rozinky. Z těsta vykrajujeme bochánky, naplníme je tvarohem jako buchty, utvoříme placičky a dáme do středu povidla. Posypeme drobenkou, necháme odpočinout cca deset minut a pečeme při 180 stupňů Celsia do růžova.