Mini pavlova se šlehačkou a ovocem

Vytisknout recept
Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citrónovým krémem nebo si ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na korpus:

  • 4 bílky
  • 210 g moučkového cukru
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octa Bzenecký ocet
  • kapka vanilkového extraktu
  • špetka soli

Na dokončení:

  • smetana ke šlehání
  • čerstvé ovoce
  • nasekané pistácie
  • lyofilizované maliny

Instrukce

  • Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
  • Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
  • Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
  • Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
  • V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
  • Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
  • Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
  • Mezitím si ušlehejte šlehačku.
  • Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.
6 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Vypadá dobře

  2. 5 stars
    Nádhera. Musí to být dobrota.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Krásný dezertík, který jsem nikdy doma nedělala a mám dojem, že jsem ho ani nikdy nejedla… i když se mi moc líbí .-)

  4. Krásný dezert, ale pouštět se do něj asi nebudu.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account