Mini pavlova se šlehačkou a ovocem
Ingredience
Na korpus:
- 4 bílky
- 210 g moučkového cukru
- 15 g kukuřičného škrobu
- 2 lžičky bílého vinného octa Bzenecký ocet
- kapka vanilkového extraktu
- špetka soli
Na dokončení:
- smetana ke šlehání
- čerstvé ovoce
- nasekané pistácie
- lyofilizované maliny
Instrukce
- Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
- Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
- Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
- Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
- V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
- Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
- Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
- Mezitím si ušlehejte šlehačku.
- Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.
Vypadá dobře
Nádhera. Musí to být dobrota.
Krásný dezertík, který jsem nikdy doma nedělala a mám dojem, že jsem ho ani nikdy nejedla… i když se mi moc líbí .-)
Já se s ním taky setkala až teď rok zpět, to samé makronky, dříve to nebylo…
Krásný dezert, ale pouštět se do něj asi nebudu.
Já ho taky nemusím, ale okolí kolem mě se nemůže nabažit….