Mini burgery s brokolicí
Ingredience
- 1 balení Garden Gourmet Mini burger s brokolicí
- 1 svazek mrkve
- 1 svazek ředkviček
- 1/2 salátové okurky
- 75 g polníčku
- 1 citron
- 225 g quinoy
- 3 lžíce přírodního hummusu
- 4 lžíce jogurtu
- 1 hrst vlašských ořechů
- 1 snítka máty
- 2 lžíce olivového oleje na vaření
- sůl a pepř
Instrukce
- Připravte si mrkev: Přehřejte troubu na 200 ℃. Mezitím umyjte mrkev a podélně ji rozkrojte na dvě stejné půlky. Zelenou nať odstraňte tak, aby na mrkvi zůstal cca 1 cm. Mrkve poté rozprostřete na pečicí tác, přidejte trochu olivového oleje a špetku pepře a soli.
- Opečte mrkev, uvařte quinou a nakrájejte zeleninu: Mrkev opékejte dokřupava, dokud nezmění barvu (po dobu cca 20 minut). Mezitím dle instrukcí na obale uvařte quinou a ve třetím kroku nakrájejte okurku a ředkvičky.
- Připravte jogurtovou omáčku: K přípravě dresingu najemno nakrájejte mátové listy a smíchejte je s jogurtem. Na dochucení přidejte špetku soli a pepře.
- Připravte si Brokolicové mini burgry: Garden Gourmet Mini Burgery připravte dle instrukcí na obalu na malém množství oleje na rozpálené pánvi.
- Malé dolazení a je hotovo: Quinou, zeleninu, listový salát a hummus vložte do misky tak, aby se jednotlivé části nesmíchaly. Na vrch přidejte Mini Burgery Garden Gourmet a obsah misky posypte nahrubo nadrcenými vlašskými ořechy.
- Podávejte s jogurtovou omáčkou.