Metrový dort

Vytisknout recept
Udělejte radost lidem, na kterých vám záleží lahodným symbolem sladkosti a požitkářství – metrovým dortem. Vrstvy naskládané do výšky se sametovou náplní a sladkou čokoládovou polevou zajisté okouzlí smysly každého milovníka cukrovinek. Nechte se pohltit symfonií sladkostí.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2 korpusy světlý a tmavý
  • 5 vajíček
  • 230 g cukru
  • 250 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 10 PL slunečnicového oleje
  • 8 PL vlažné vody
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL holandského kakaa na tmavý korpus

Ingredience na krém:

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • ½ l mléka
  • 100 g cukru
  • 200 g měkkého másla

Na dokončení:

  • čokoládová poleva

Instrukce

  • Začněte přípravou korpusů. Rozehřejte troubu na 170 °C. V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté zašlehávejte postupně olej, vlažnou vodu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Odlijte polovinu do první formy. Do zbylého těsta přidejte kakao, a pokud bude třeba, nařeďte těsto lžící mléka. Pečte nejlépe oba korpusy najednou, aby měly stejnou výšku i propečenost. Pečte 20–30 minut. Kontrolujte špejlí, zda jsou hotové. Nechte na mřížce zcela vychladnout.
  • Nyní začněte s přípravou pudinku, řiďte se podle návodu. Hotový pudink nechte přiklopený zcela vychladnout. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do hladké světlé hmoty a postupně do něj pomalu zašlehejte úplně vychladlý pudink.
  • Oba korpusy si položte na prkýnko vedle sebe a krájejte souběžně – budete tak mít stejně široké plátky. Střídáním světlého a tmavého korpusu docílíte krásné mozaiky. Těsto slepujte větším množstvím krému. Na závěr stlačte, aby se krém dostal i do těsta. Takto uložte minimálně na hodinu do lednice, aby koláč ztuhl. Na závěr polijte čokoládovou polevou, opět nechte vychladit. Pro podávání se dezert krájí našikmo, aby byla mozaika ještě hezčí. Nejlépe chutná chlazený.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account