Mazanec z domácí pekárny - připravte se na jaro!
Ingredience
- 275 ml Mléko
- 100 g Rozpuštěné máslo
- 3 lžíce Cukr krystal
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 lžička Sůl
- 500 g Polohrubá mouka
- 1 lžička Sušené droždí
- 2 hrst Rozinky
Instrukce
- Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience (mléko, rozpuštěné máslo).Poté sypké ingredience (mouku, cukr krystal, vanilkový cukr, sůl) uděláme malý důlek a přidáme droždí.Rozinky dáme až po vymíchání těsta. Moje pekárna mi dává zvukové znamení, kdy se ingredience mohou přidat.Používám program základní (můj trvá 3 hodiny), volím světlou nebo medium variantu pečení a velikost pečeného mazance volím velkou.Dobrou chuť! 🙂