Matcha Latte (HOT) | Ženy s.r.o.

Matcha Latte (HOT)

Vytisknout recept
Podobně jako existují různé odrůdy káv, pěstuje se i celá řada čajů. Každý je známý jinými účinky, některé z nich dokonce léčí. Jednou z takových odrůd je i Matcha zelený čaj, který se pěstuje už více než osm set let, a to v Japonsku. Konkrétně v okolí města Kakegawa v prefektuře Shizuoka. Název Hisui znamená v japonštině „nefrit", což odráží barvu čajových lístků, ze kterých je Matcha vyráběna. Není tedy překvapením, že byl užíván buddhistickými mistry a samuraji. Postupem času si našel cestu k široké škále milovníků čaje. Dnes si ho běžně můžeme dopřát i v Evropě. Čajové lístky se týdny před sklizní zastíní tak, aby k nim pronikalo minimum slunečních paprsků. Čerstvé čajové lístky se usuší a následně rozemelou na jemný prášek. Výsledkem je pozoruhodně zelený nápoj skvělé chuti a výjimečného aroma. Čaj matcha obsahuje unikátní katechiny a aminokyseliny. Jeden šálek tohoto čaje nahradí několik šálků běžného zeleného čaje. A protože firmě Mlékárna Valašské Meziříčí není zdravotní stav a vitalita spotřebitelů kvalitních mléčných produktů lhostejná, spojila lahodnou chuť mléka z Valaška se silou této delikatesy z Japonska.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Východní
Čas přípravy 2 minutes
Čas vaření 7 minutes
Celkový čas 7 minutes
Porce osoba
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • • 1 8 g Matcha Hisui
  • • 10–15 ml horké vody
  • • 170 ml Čerstvého mléka z Valašska polotučného

Instrukce

  • Nejprve namočíme bambusovou metličku na několik minut do horké vody, aby změkla a byla připravena k použití.
  • Matcha prášek prosejeme přes jemné sítko do misky, tím odstraníme případné hrudky a nápoj bude jemnější. Přidáme horkou vodu a pomocí metličky vyšleháme do pěny, dokud se prášek zcela nerozpustí a nevznikne hladký zelený základ.
  • Zahřejeme a vyšleháme mléko.
  • Nalijeme mléko do šálku s matcha základem a podáváme.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account