Manakeesh Zaatar jinak
Ingredience
Na těsto:
- 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 140 g sójového jogurtu řeckého typu
- 25 g oleje
- sůl
- voda podle potřeby
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička citrónové šťávy
Na potření:
- směs koření Zaatar
- extra panenský olivový olej
Instrukce
- V míse smíchejte mouku, jogurt, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, olej a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte a poté postupně přidávejte vodu, abyste vytvořili velmi měkkou, ale tvarovatelnou směs.
- Odebírejte kousky těsta a rukama vytvořte placičky asi půl centimetru vysoké.
- Na pánev nalijte olej a dobře vymažte její povrch, vložte placičky do pánve, přikryjte pokličkou a na mírném ohni pečte tři minuty.
- Zatímco se placky pečou, smíchejte v misce koření s extra panenským olivovým olejem.
- Po třech minutách pečení koláčky otočte a pokračujte další 3 minuty.
- Po upečení ihned potřete olejem ochuceným kořením a podávejte.
Nový recept, mohu vyzkoušet.
já nemám ráda, když se něco musí smažit v oleji, naučili jsme se vše dělat na plechu v troubě…
Jasný, rozumím, také preferuji.
Vidím takýto recept prvý krát v živote
Nejspíš by mi pokrm chutnal, ale muže bych tím neuctila. On není na nějaké experimenty, má rád klasická česká jídla.
Já poslední dobou právě miluji všechny kuchyně a tu českou už čím dál méně.