Malinový krém

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 50 g jáhel nebo 25g rýže a 25g jáhel
  • 200 g bílé tofu jeden balíček
  • 4 lžíce javorového sirupu nebo 5 lžic rýžového či sladěnky dle chuti
  • miska malin asi 100-150g
  • špetka soli

Instrukce

  • Jáhly nebo kombinaci jáhel s rýží propláchneme studenou vodou a dáme vařit do čtyřnásobku vody se špetičkou soli. Po 10 minutách varu přidáme nakrájené tofu na větší kostky a vaříme ještě asi 10-15 minut. Tofu by ze začátku mělo být alespoň z části ponořeno ve vodě, pokud máte vody málo, dolijte horkou. Ke konci varu už by se měla voda převážně vsáknout do jáhel a jáhly být spíše rozvařené. Pokud máte vody moc, nechte vařit déle a jáhly nechte ještě půl hodiny dojít pod pokličkou na vypnutém sporáku.
  • Uvařené jáhly spolu s tofu a několika lžícemi javorového sirupu či rýžového rozmixujeme do hladka. Přidáme 2/3 malin a ještě za tepla rozmixujeme. Pokud je to málo sladké, přidáme podle chuti sirup.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásný pohár.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    hmm, je to lákavé 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account