Malinový krém
Ingredience
- 50 g jáhel nebo 25g rýže a 25g jáhel
- 200 g bílé tofu jeden balíček
- 4 lžíce javorového sirupu nebo 5 lžic rýžového či sladěnky dle chuti
- miska malin asi 100-150g
- špetka soli
Instrukce
- Jáhly nebo kombinaci jáhel s rýží propláchneme studenou vodou a dáme vařit do čtyřnásobku vody se špetičkou soli. Po 10 minutách varu přidáme nakrájené tofu na větší kostky a vaříme ještě asi 10-15 minut. Tofu by ze začátku mělo být alespoň z části ponořeno ve vodě, pokud máte vody málo, dolijte horkou. Ke konci varu už by se měla voda převážně vsáknout do jáhel a jáhly být spíše rozvařené. Pokud máte vody moc, nechte vařit déle a jáhly nechte ještě půl hodiny dojít pod pokličkou na vypnutém sporáku.
- Uvařené jáhly spolu s tofu a několika lžícemi javorového sirupu či rýžového rozmixujeme do hladka. Přidáme 2/3 malin a ještě za tepla rozmixujeme. Pokud je to málo sladké, přidáme podle chuti sirup.
Krásný pohár.
Děkuji, není to složité a zdravé, chutné 🙂
hmm, je to lákavé 🙂
Zdravé a dobré 🙂
to jo, letos jsem měla 1 (slovy JEDNU) malinu :-(, tedy čerstvou
naposledy jsem dávala hrst mražených malin z loňska na koláč