Losos s medovohořčičnou zálivkou a salátem z jablek, řapíkatého celeru a microgreens
Ingredience
- 200 g steak z lososa
- 3 zelená jablka
- 6 řapíků celeru
- 100 ml zakysané smetany
- 2 PL dijonské hořčice
- 3 PL medu
- 2 PL vinného octa
- Citronová šťáva
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Instrukce
- Jablka si oloupeme a společně s řapíkatým celerem nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme microgreens, zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, osolíme opepříme a zamícháme. V menší misce si vymícháme z medu, octa, lžíce oliváče, hořčice, soli a pepře zálivku a tou potřeme lososa.
- Filety z lososa si osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme je na rozpálenou pánev kůží napřed a 10 vteřin přidržíme, aby se nám nekroutily. Grilujeme z obou stran 80 sekund z každé, pak pár vteřin zatáhneme i z boků. Lososa necháme dotáhnout v troubě předehřáté na 100 St 8 minut. Na talíři ještě lososa posypeme čerstvým microgreens.