Litý koláč s lesním ovocem
Ingredience
- 150 g jogurtu
- 3 velká vejce
- 120 g hladké bio mouky
- 5 g prášku do pečiva
- 120 g rozpuštěného másla
- 100 g třtinového cukru
- Na dokončení
- 250 g mraženého ovoce
Instrukce
- Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Trvá to 7–10 minut. Postupně vmíchávejte rozpuštěné máslo a jogurt. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujte do těsta, až bude hladké.
- Těsto nechte pár minut odpočinout. Vymažte formu o průměru asi 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou, případně krupicí. Těsto stáhněte stěrkou do formy. Rovnoměrně posypte mraženým ovocem – předem jej nerozmrazujte. Ovoce jemně vmáčkněte do těsta.
- Pečte při 180 stupních 35–45 minut ve vyhřáté troubě.
Děkuji za inspiraci. Ovoce super za me
Výhodou je, že sa dá použiť hocijaké ovocie čo je doma.
Moc dobré koláče.
Jojo, takový typ koláčů peču v létě poměrně často.
už aby bylo léto 🙂