Limburgský koláč

Vytisknout recept
Tentokrát jsem zamířila do Holandska. Kynutý jablečný koláč chuťově připomíná naše buchty. Originální recept v odkazech vlevo 😉
 
1) Z kvasnic, teplého mléka a trochy cukru uděláme kvásek.
 
2) Ke kvásku přidáme mouku, sůl, 30 g curku, rozpuštěné máslo a vejce a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
 
3) Po vykynutí těsto znovu prohněteme a polovinu rozválíme na tenčí plát. Plát přeneseme do velké koláčové formy, dno propícháme vidličkou.
 
4) Jablka nakrájíme na malé kostičky, přidáme pudink, 50 g cukru a skořici podle chuti.
 
5) Náplň vložíme do formy.
 
6) Z druhé poloviny těsta vykrájíme buď tenké proužky a klademe je na jablkovou náplň do mřžíky, nebo opět rozválíme na plát a náplň jím přikryjeme (v tomto případě je třeba znovu propíchat těsto vidličkou).
 
7) Posypeme trochou cukru a dáme péct na 190°C asi 30-40 minut.
 
 

4ks - jablka
400g - polohrubá mouka
1/2ks - kvasnice
1dcl - mléko
1ks - vejce
špetka - sůl
90g - krystalový cukr
1ks - vanilkový pudink
1lžíce - mletá skořice
40g - máslo
příprava - 60
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account