kysnute rozky plnene lekvarom (krehke aj na druhy den)

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila MariannaSarova

Ingredience

  • 750 g Hladka muka
  • 30 g Droždie
  • 4 lžíce Kryštalový cukor
  • 1 lžička Vanilinový cukor
  • 1 špetka Soľ
  • 200 ml Olej
  • 375 ml Mlieka
  • 1 špetka Škoricový cukor
  • Slivkovy lekvar
  • špetka Soda bikarbona

Instrukce

  • 1. spravime kvasok z drozdia a vlazneho mlieka.mne vykysol za 10 min.
    2. preosejeme muku 
    3.pridame ostatne ingrediencie a premiesame
    4. ked uz mame kvasok hotovy pridame k ostatnym ingredienciam a vymiesime cesto
    5. cesto nechame kysnut 40 minut.
    Ked uz mame cesto pekne nakysnute rozvalkame ho a rezeme male trojuholniky do ktorych dame lekvar a vytvarujeme rozky.
    poukladame na peciaci papier a dame piect .200stupnov 25 minut...mozte posypat praskovym cukrom a su chutne, krehke a makkucke aj na druhy den.nam vydrzia len do rana lebo sa hned zjedia 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account