La monachina napoletana

Vytisknout recept
Dnes jsem se nechala inspirovat italským receptem La monachina napoletana ( Neapolska jeptiška).
Recept pochází z 18.st. z kláštera 33 jeptišek. Neapolský básník Salvatore di Giacomo na začátku 20.st. recept zakomponoval do vlastní tvorby a tímto ho proslavil.
Přikládám receptik.
Potřebujeme Listové těsto, crema pasticcera, marmeláda Višňová, vejce na potření a cukr na pocukrovani.
Postup
Listové těsto vyválíme a nakrájíme čtverečky, na jedné straně uděláme 4 zářezy a na druhou dáváme náplň crema pasticcera a trochu džemu. Zabalíme že nahoře zůstane naříznuta část a potřeme rozšlehanym vejcem a posypeme krystal cukrem trochu. Pečeme při 180 asi 30 min. Po upečení pocukrujeme.
Crema pasticcera :
6 vajec ( pouze žloutky)
150 g cukru
50 g hl.mouky
Vanilkovy lusk
1/2 l mléka
Citronová kůra z 1 citronu
Dáme vařit mléko s vanilkou, skleničku odendame stranou. Ušleháme 6 zloutku s cukrem, citron.kurou a přidáme mouku. Pak zbytek mléko a pokud se mléko vaří přidáme směs k tomu a mícháme do zhoustnuti.
Pak sundat že sporáku necháme vychladit a můžeme plnit.
Krém lze použít do různých koláčů...

2ks - Listové těsto
6ks - Žloutky
150g - Cukr krystal
50g - Hl.mouka
0,5l - Mléko
1ks - Vanilkovy lusk
1ks - Citron ( pouze kůra)
1ks - Džem višnový
příprava - Cca. 45 min
vaření - Cca. 30 min
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Martina Soukupova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account