Kvašený borůvkový sirup

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 2 k Borůvky
  • 500 g Cukr krystal
  • 10 g Kyselina citrónová

Instrukce

  • Borůvky přebereme, otrháme stopky a důkladně propláchneme vodou.
    Vylisujeme a vzniklou šťávu necháme pozvolna dva dny kvasit. Poté scedíme přes plátno. Přelijeme do kastrolu a zprudka zahřejeme.
    Za stálého míchání postupně přisypeme cukr a jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Odstraníme z povrchu pěnu a šťávu necháme projít varem.
    Rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme pergamenem nebo dvojitým celofánem.
    Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 stupňů sterilujeme 30 minut.
    (lze i 10 minut od bodu varu).
     
    Tento sirup je skutečným všelékem. Stačí denně užívat polévkovou lžíci a výrazně vám zlepší zdravotní stav, ověřeno na celé mojí rodině.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account