
Kuřecí rizoto, aneb, nic se u nás nevyhodí
Včera manžel upekl celé kuře, což děláme tak jednou za rok.
Většinou si kuře rozporcuji, z kostry udělám polévku, stehna a křídla
upečeme a prsa necháme na minutku.
K tomu jsme jako přílohu měli grilovanou zeleninu - mrkev, petržel,
celer, cuketu a papriky. Ovšem zbyla suchá prsa a trochu zeleniny,
tak jsem dneska udělala rizoto. Maso jsem obrala a nakrájela na kostičky,
zeleninu taktéž jsem pokrájela na menší kousky než hranolky.
Do výpeku z kuřete jsem dala kousky masa a pořádně je prohřála,
poté jsem přidala zeleninu. Nakonec uvařenou rýži.
Vše jsem na talíři zasypala sýrem a dozdobila petrželkou.
Dobré, rychlé jídlo, kdy zužitkuji vše, a nic se nemusí vyhazovat.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
ks - pečené kuřecí maso - zbytky
ks - rýže - dle potřeby
ks - grilovaná zelenina - zbytky
ks - výpek
ks - strouhaný sýr
příprava - 15
vaření - 20