Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

Vytisknout recept
Bazalka na balkoně mi už přerůstala přes "hlavu", tak jsem dělala omáčku. Již mám i nějakou v mrazáku, v zimě, jako když je čerstvě utržená. Sušenou máme taky.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 2 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsní řízky
  • sůl pepř, případně posypové koření
  • na omáčku!
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 400 ml smetany na šlehání
  • čerstvá bazalka
  • sůl pepř

Instrukce

  • Kuřecí prsa osušíme, jemně klouby ruky naklepeme, osolíme a opepříme
  • Na pánev dáme lžíci oleje a trochu másla
  • Kuřecí maso zprudka opečeme, otočíme, a znovu, asi 2-3 min. z každé strany.
  • Vyzkoušíme, zda je hotové a sundáme ho z pánve.
  • Na výpek dáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme
  • Přidáme máslo
  • Po rozpuštění vlijeme smetanu, dáme nasekanou bazalku a 2 minuty povaříme
  • Osolíme a opepříme
  • Omáčku přelijeme do nádoby a ponorným mixérem ji rozmixujeme.
  • Vrátíme na pánev, přidáme maso, aby se prohřálo.
  • V troubě mezitím upečeme brambory nakrájené na čtvrtinky, osolené
  • Můžeme přidat grilovací koření nebo na brambory. Zakapeme olivovým olejem.
  • My pečeme na pečícím papíru.
  • Dobré, vcelku rychlé a zdravé jídlo 🙂
10 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Velice chutné.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      díky

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Moje oblíbené. Mňamka.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      tak bezva…my jsme dneska dojedli, nemělo to chybu ani druhý den, jen omáčka zhoustla, tak jsme tam dali ještě smetanu 🙂

  3. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Vypadá to krásně, mám zase novou inspiraci na oběd.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      5 stars
      Nadi, rychlé dobré, můžete mít i s rýží…. jinak maso a omáčka jsou do 10. minut hotové… paráda…

  4. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Leničko, děkuji ti za recept. Vypadá to výborně! 🙂

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      Anetko, zkuste si to udělat, bude Vám chutnat. A je to zdravé, smetanu jsem dávala 12%.

  5. MarcelaKapounová 1 rokem ago

    5 stars
    Určitě dobré a lákavé.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      určitě :-), moc jsme si pochutnali

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account