Kuře s dušenou zeleninou

Vytisknout recept

 

Celé kuře jsem si naporcovala na menší díly a dala maso vařit do vody.

Přidala jsem cibuli, koření, jako klasicky na kuřecí vývar.

Po uvaření jsem vývar přecedila a nechala ho na polévku.

Maso jsem dala zatím stranou.

Nakrájela jsem si mrkev, cibuli a cuketu.

Na větší pánec jsem dala kousek másla, pak zpěnit cibulku, poté jsem přidala

mrkev a zalila trochou vývaru. Pod pokličkou jsem dusila, asi po

5.minutách jsem přidala ještě na kousky nakrájenou cuketu.

Podle potřeby jsem podlévala, aby vzniklo trochu sosu.

Lžíci škrobu jsem rozmíchala v troše studené vody a tím jsem sos zahustila.

 

Nakonec jsem dochutila svou bylinkovou solí.

Přidala jsem zpět maso, aby se ohřálo.

Podáváme s vařeným bramborem.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1ks - kuře celé nebo kuřecí díly
6ks - mrkev
1ks - cuketa
1ks - cibule
ks - koření
10dkg - máslo
1lžíce - kukuřičný škrob
ks - voda
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account