Kuře na paprice
Ingredience
- 600 g Kuřecí horní stehna
- 2 lžíce Máslo
- 2 ks Cibule
- 2 lžíce Mletá paprika
- 1 lžíce Provensálské bylinky
- 1 lžíce Pomerančová kůra
- 1 ks Rajče
- 1 ks Smetana na vaření
- 3 lžíce Hladká mouka
- 3 lžička Sůl
- 3 lžička Citronová šťáva
Instrukce
- Maso omyjeme. Cibule nakrájíme najemno a osmahneme na másle, přidáme papriku, bylinky a pomerančovou kůru. Zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme na kostičky pokrájené rajče. Vaříme do změknutí masa. Pak maso vyjmeme a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme ještě asi 20 minut, abychom se zbavili moučné chuti. Pak omáčku propasírujeme, aby byla krásně jemná a hladká. Dochutíme solí a citronovou šťávou.Podáváme s těstovinami, knedlíkem, brambory, co má kdo rád.Dobrou chuť!