Kuře na kmíně
Ingredience
- 2 ks cibule oloupané
- sůl
- kmín
- červené zelí dušené k podávání
- 1,50 kg kuřecí maso celé kuře chlazené
- pivo - černé na podlévání
- 2 ks jablka středně velká jablka zbavená jádřince, pokrájená na klínky
Instrukce
- Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva.
Klasika
Moc dobré Kuře máme rádi na všechny způsoby,.
Určitě to bude dobrota 🙂
ano, ano, zkuste 🙂
Klasika, která se snad nikdy neomrzí 🙂
Přejíst se dá 😀 i toho 😀