krůtí tortillové rolky
Ingredience
- 4 pláty tortilly
- 8 plátků krůtí šunky
- šálek nakrájených červených rajčátek
- 2 šálky nakrájeného římského salátu
- ¼ šálku oblíbeného dresinku
- ½ šálku sýru mozzarella
- ½ vaničky baby špenátu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Instrukce
- Nejprve si připravte špenát do náplně. Budou vám stačit otrhané lístky špenátu, které najemno nakrájíte, přelijete vodou a dáte na chvíli vařit. Jakmile špenát trochu zvadne, jemně ho osolte a opepřete. Za stálého míchání počkejte, až se voda vypaří a zůstane vám jen špenátová směs.
- Na talíř položte jeden plát tortilly a pokryjte ho krůtími plátky. Na ně rozetřete lžíci připravené špenátové směsi, posypejte 2 lžícemi nakrájené mozzarelly, přidejte ¼ rajčete nakrájeného na kostičky a zhruba půl šálku nakrájeného římského salátu. Vše přiměřeně přelejte zvoleným dresinkem a poté tortillu válejte tak dlouho, dokud se neutvoří pevný závitek.
Tortilla v jakémkoliv způsobu je moje oblíbené jídlo, takže máte pět hvězdiček, to je jasné. 🙂 Každopádně klidně zajistím pronájem konferenčních prostor v Praze s kuchařem, který se specializuje na fúzi dietní, ale zároveň španělské a mexické kuchyně, aby to prostě fungovalo tak, jak má. Tak se hlaste, kdo máte zájem. 🙂
Neli, vypadá to dobře, ale ty brďo, tortilly jsem zatím nikdy nejedla… 😀
No hodne se nabizi ve fasfoodech, tam se jim teda vyhybam, ale kdyby jsi chtela zkusit nez budes kupovat….
Právě, že já fast foodům nehovím, takže bychom si je s manželem určitě udělali jedině domácí. 🙂
tohle je podle mého gusta…mňam 🙂
Včerejší svačina a dneska jsme si to dali ještě na oběd s kuřecím masem. Chrochtam blahem 🤤😂🙆