krůtí kapsu s rýží
Ingredience
- 4 ks krůtí řízky měly by mít kompaktní tvar
- 4 lžíce kvalitního řepkového oleje
- 100 g sušených fíků
- 1 dcl lžíce suchého bílého vína
- 1 ks červené cibule
- 100 g mozzarelly
- 100 g anglické slaniny
- špetka soli
- pepř
- sladká paprika
- 1 lžíce medu
- sušený tymián + čerstvý na ozdobu
- 240 g rýže tří barev Lagris
- lístky barevných salátů
- světlá balzamiková redukce
Instrukce
- Krůtí řízky naklepeme do tenčího plátku (pokud máte dřevěné prkénko, je lepší jej namočit nebo potáhnout fólií, aby zbytečně nevsáklo šťávu z masa). Lehce je potřeme olejem a necháme chvilku odpočívat.
- Mezitím si připravíme náplň: fíky nasekáme na malé kousky, dáme je do misky a polijeme třemi lžícemi vína. Pak si najemno nasekáme cibuli a přidáme ji k fíkům. Mozzarellu a slaninu nakrájíme na malé kostičky a také vmícháme. Směs osolíme, opepříme a necháme 15 minut odstát.
- Každý plátek masa rozložíme na prkénko, jednu polovinu poklademe náplní, překlopíme druhou polovinou a vzniklé kapsy na okrajích upevníme párátky. Z obou stran je osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a tymiánem.
- Připravíme si horkou osolenou vodu na rýži, rýži pak dáme vařit těsně předtím, než začneme opékat maso.
- Na pánvi si rozpálíme zbylou trošku oleje. Kapsy opečeme z každé strany cca 5 minut, aby získaly pěknou zlatavou barvu. Pak je podlijeme zbylým vínem a doplníme ho vodou, tak aby bylo na dně cca 1 cm tekutiny, přidáme lžíci medu, přiklopíme pokličkou a necháme 15 minut dusit. V polovině dušení je otočíme. Uvařenou rýži slijeme.
- Když jsou kapsy hotové, ochutnáme a případně dosolíme šťávu. Hotové kapsy důkladně polijeme šťávou (budou se také krásně lesknout), ozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme s rýží.
Veľmi chutné jedlo tousi byť.
Určitě dobré, pochutnala bych si.
Krásná, já kapsy doma nedělám, občas si ji někde ráda dám 🙂
ano, není nad to se “piplačkovým” jídlem nechat obsloužit 😀 děláte dobře…
Tak to bude dobrota.
Kdyby to krůtí v poslední době nešlo tak cenově nahoru .:(