Krupička
Ingredience
- 4 lžíce
- Krupička
- 400 ml
- Plnotučné mléko
- 2 lžíce
- Cukr krupice
- 1 lžíce
- Máslo
- 1 špetka
- Sůl
- 1 lžička
- Moučkový cukr k servírování
- 1 lžíce
- Máslo k servírování
- 1 špetka
- Mletá skořice k servírování
- 1 lžička
- Kakao k servírování
- 1 lžička
- Čokoládové hobliny k servírování
Instrukce
- 1. krok
- Krupičku zalijte polovinou mléka a nechte 30 minut odstát. Krupička nabobtná a zajistíme si tak jemnou konzistenci.
- 2. krok
- Do rendlíku k nabobtnané krupičce přidejte zbytek mléka, špetku soli, cukr a dobře promíchejte metličkou, aby nevznikly žádné hrudky.
- 3. krok
- Vařte na mírném plameni za stálého míchání asi 5 - 10 minut. Čím delší čas krupicové kaši věnujete, tím jemnější chuti docílíte.
- 4. krok
- Jakmile kaši odstavíte z plamene, vmíchejte lžíci másla, které kaši pozvedne o level výše.
- 5. krok
- Krupicovou kaši nalijte do talíře a ochuťte máslem, cukrem, skořicí a hoblinkami čokolády.
Hlásím se k těm, co mají krupici rádi! 🙂
Nejedla jsem jí od mládí.
chyba 🙂
Já se jí přejedla. Nyní si kupují rýžové kaše. Zdravější.
Jak píšu viz výše. Já hlavně příteli. Je schopný si ji dát i na večeři.
pane jo, nenapadlo by mě, že recept ke krupičce je tak dlouhý… občas ji doma udělám manželovi… 🙂