Krupička

Vytisknout recept
můj přítel miluje, takže pro něj 🙂
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 lžíce
  • Krupička
  • 400 ml
  • Plnotučné mléko
  • 2 lžíce
  • Cukr krupice
  • 1 lžíce
  • Máslo
  • 1 špetka
  • Sůl
  • 1 lžička
  • Moučkový cukr k servírování
  • 1 lžíce
  • Máslo k servírování
  • 1 špetka
  • Mletá skořice k servírování
  • 1 lžička
  • Kakao k servírování
  • 1 lžička
  • Čokoládové hobliny k servírování

Instrukce

  • 1. krok
  • Krupičku zalijte polovinou mléka a nechte 30 minut odstát. Krupička nabobtná a zajistíme si tak jemnou konzistenci.
  • 2. krok
  • Do rendlíku k nabobtnané krupičce přidejte zbytek mléka, špetku soli, cukr a dobře promíchejte metličkou, aby nevznikly žádné hrudky.
  • 3. krok
  • Vařte na mírném plameni za stálého míchání asi 5 - 10 minut. Čím delší čas krupicové kaši věnujete, tím jemnější chuti docílíte.
  • 4. krok
  • Jakmile kaši odstavíte z plamene, vmíchejte lžíci másla, které kaši pozvedne o level výše.
  • 5. krok
  • Krupicovou kaši nalijte do talíře a ochuťte máslem, cukrem, skořicí a hoblinkami čokolády.
6 Komentářů
  1. Hlásím se k těm, co mají krupici rádi! 🙂

  2. 5 stars
    Nejedla jsem jí od mládí.

  3. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Já se jí přejedla. Nyní si kupují rýžové kaše. Zdravější.

  4. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Jak píšu viz výše. Já hlavně příteli. Je schopný si ji dát i na večeři.

  5. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    pane jo, nenapadlo by mě, že recept ke krupičce je tak dlouhý… občas ji doma udělám manželovi… 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account