
Krupička
Ingredience
- 4 lžíce
- Krupička
- 400 ml
- Plnotučné mléko
- 2 lžíce
- Cukr krupice
- 1 lžíce
- Máslo
- 1 špetka
- Sůl
- 1 lžička
- Moučkový cukr k servírování
- 1 lžíce
- Máslo k servírování
- 1 špetka
- Mletá skořice k servírování
- 1 lžička
- Kakao k servírování
- 1 lžička
- Čokoládové hobliny k servírování
Instrukce
- 1. krok
- Krupičku zalijte polovinou mléka a nechte 30 minut odstát. Krupička nabobtná a zajistíme si tak jemnou konzistenci.
- 2. krok
- Do rendlíku k nabobtnané krupičce přidejte zbytek mléka, špetku soli, cukr a dobře promíchejte metličkou, aby nevznikly žádné hrudky.
- 3. krok
- Vařte na mírném plameni za stálého míchání asi 5 - 10 minut. Čím delší čas krupicové kaši věnujete, tím jemnější chuti docílíte.
- 4. krok
- Jakmile kaši odstavíte z plamene, vmíchejte lžíci másla, které kaši pozvedne o level výše.
- 5. krok
- Krupicovou kaši nalijte do talíře a ochuťte máslem, cukrem, skořicí a hoblinkami čokolády.
Hlásím se k těm, co mají krupici rádi!
Nejedla jsem jí od mládí.
chyba
Já se jí přejedla. Nyní si kupují rýžové kaše. Zdravější.
Jak píšu viz výše. Já hlavně příteli. Je schopný si ji dát i na večeři.
pane jo, nenapadlo by mě, že recept ke krupičce je tak dlouhý… občas ji doma udělám manželovi…