Křupavé houskové uzle - Bomba! za 10 Kč celý plech lahodných housek
Ingredience
- 500 g Polohrubá mouka
- 250 g Vlažná voda
- 2 lžíce Olej
- 10 ml Vlažná voda v hrnečku
- 1,5 lžička Sušené droždí
- 1 větší špetka Cukr
- 1 lžička Sůl
- Mák na posypání
- 1 ks Vejce
Instrukce
- A do krámu pro housky už nejdu! Za necelých 1O korun celý plech křupavých housek a druhy den stále výborné. Sice chvilku trvalo než jsem vyzkoušela mnoho receptů, ale tyhle opravdu chutnají stejně jako ty z obchodu. A pozor, již několik mých fanoušků stránek o vaření je otestovalo a moc jim chutnali. Určitě zkuste také.Zde je naprosto jednoduchý recept. Postup: Z 10 ml vlažné vody, špetky cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si do mísy dáme prosátou mouku, 250 ml vlažné vody, olej, sůl a přidáme hotový kvásek. Hněteme minimálně 10 minut, kdo má hnětač, nebudou ho bolet ruce;-). Poté těsto v misce posypeme lehce moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinku kynout. Po vykynutí si těsto dáme na pomoučený vál a vytvoříme cca 12 až 15 kousků. Z jednotlivých kousků si vytvarujeme dlouhý váleček cca 20 cm a uděláme uzel (oko a provléknout). Poklademe na plech s pečicím papírem a opět necháme cca 30 minut ještě kynout pod utěrkou. Nakonec potřeme rozpuštěným máslem nebo vejcem a posypeme solí a mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut. Dobrou chuť.Tento recept najdete v mé nové kuchařce s názvem "Česko vaří a pomáhá" a také tam najdete další úžasné recepty od známých osobností, navíc zakoupením kuchařky pomáháte útulkovým chlupáčům částkou 40 Kč, z prodeje každé kuchařky. Věřím, že se vám bude líbit a hlavně vám bude chutnat.-) Odkaz na koupi kuchařky tištěné: http://www.knihcentrum.cz/cesko-vari-a-pomaha A pokud jste zvědavý a chcete se inspirovat hned! zde odkaz na koupi v Elektronické podoběhttp://www.martinus.cz/?uItem=247714