Kremrole
Ingredience
na kremrole:
- 250 g tuk Omega
- 300 g hladké mouky Babiččina
- 3 žloutky
- 3-4 lžíce vody
- špetka soli
- 2 žloutky na potření kremrolí
náplň:
- 5 bílků
- moučkový cukr
Instrukce
- Na vál dáme hladkou mouku, uděláme důlek. Přidáme trošku soli.
- Na hrubém struhadle nastrouháme Omegu.
- Přidáme vodu a žloutky a vše zpracujeme v pevné, ale zároveň pružné těsto.
- Necháme chvíli odpočinout.
- Poté ho vyválíme na cca 3mm plát, ze kterého pomocí rádýlka nakrájíme pruhy o šířce cca 3 cm.
- Ty postupně navineme na kovové trubičky.
- Plech vyložíme pečícím papírem, jednotlivé kremrolky potřeme prošlehaným žloutkem a dáme péct.
- Po upečení necháme asi 2-3 minutky po vytažení z trouby odpočinout a poté je z trubiček stáhneme.
- Studené následně plníme sněhovou náplní.
- Tu nachystáme vyšleháním bílků nad párou spolu s moučkovým cukrem.
- Plníme cukrářským sáčkem se špičkou.
- Nakonec poprášíme ještě moučkovým cukrem.
- Z této jedné dávky vytvoříme 20-25 kremrolí.
Luxusní a výborné kremrole…. mohu potvrdit z dob minulých 🙂
Děkuji za pochvalu.
Kremrole jsou moc dobré cukroví. To je ale řada- super.
No jo, jsme velká rodina a když už se do nich pustím, tak to stojí vždy za to.
Ty jsem jako děcko mohla od rána do večera a asi jsem z toho vyrostla, nemela jsem je roky ani na ne nemam ted chut….
Jo, je pravda, že chutě se během života člověku docela mění.