Kremrole

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 1 ks Listové těsto
  • 1 ks Žloutek
  • 3 ks Bílky
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 120 g Cukr krupice
  • špetka Sůl
  • Cukr moučka

Instrukce

  • Jak doma připravit dokonalé kremrole jako z cukrárny? Poradí vám Lidule ve svém receptu.
    Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ostrým nožem nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy a natočíme je na kremrolové trubičky - začínáme od užšího konce trubiček, kde těsto přitiskneme. Okraje pruhů se mají mírně překrývat. Pak kremrole potřeme rozšlehanými vejci, složíme je na vodou vypláchnutý plech a pečeme dozlatova v horké troubě.
    Upečené kremrole sesuneme na plochý talíř tak, že každou formičku postavíme užším koncem dolů a shora poklepeme. Vychlazené kremrole naplníme  bílkovým sněhem, případně lehounce pocukrujeme.
     
    NÁPLŇ: šleháme bílky se štipcem soli a přidáváme pískový cukr.
    Po mírném prošlehání vložíme nádobu se sněhem do parní lázně.
    Pokračujeme ve šlehání, během něhož přidáme moučkový cukr, až docílíme tuhé, lesklé bílé hmoty, kterou po zchladnutí naplníme do trubiček.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account