Krémové těstoviny
Ingredience
- 1 balení na pánev Delicate 425 ml
- 6 plátků pancetty
- 1 hrstka čerstvé máty
- 100 g parmazánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 kostka bujonu
- 400 g těstovin – vrtule
- olivový olej
- 1 citron
- 2 čajové lžičky zakysané smetany
Instrukce
- krok 1
- Lístky máty nakrájíme najemno.
- krok 2
- Slaninu nakrájíme na jemné plátky a parmazán nastrouháme také najemno.
- krok 3
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme kostku bujonu, promícháme až se kostka úplně rozpustí a poté přidáme těstoviny a vaříme podle instrukcí na obalu.
- krok 4
- Mezitím rozpálíme velkou pánev s olivovým olejem a orestujeme na ní slaninu (můžeme posypat pepřem) a restujeme, až jeslanina křupavá.
- krok 5
- Těsně před tím, než je slanina hotová, pŕidáme na pánev celé balení Menu Na pánev Delicate, hrstku nakrájené máty, smetanu a vaříme 3 minuty.
- krok 6
- Když jsou těstoviny hotové, slijeme je a scedíme pod studenou vodou.
- krok 7
- Poté těstoviny přidáme na pánev ke slanině a zelenině a vše dobře promícháme (pokud je pánev moc malá, vše spolu smícháme ve velké míse).
máme rádi těstoviny, brzy mám v plánu udělat uhlířské, tak snad se povedou .-)
Moc dobré jídlo.
Děkuji