Krémové těstoviny

Vytisknout recept
RECEPT JE POUZIT Z RECEPTY.CZ, ALE UPRAVILA JSEM SI HO PO SVÉM A INSPIROVALA SE. FOTKA NENÍ MÁ.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 balení na pánev Delicate 425 ml
  • 6 plátků pancetty
  • 1 hrstka čerstvé máty
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 kostka bujonu
  • 400 g těstovin – vrtule
  • olivový olej
  • 1 citron
  • 2 čajové lžičky zakysané smetany

Instrukce

  • krok 1
  • Lístky máty nakrájíme najemno.
  • krok 2
  • Slaninu nakrájíme na jemné plátky a parmazán nastrouháme také najemno.
  • krok 3
  • V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme kostku bujonu, promícháme až se kostka úplně rozpustí a poté přidáme těstoviny a vaříme podle instrukcí na obalu.
  • krok 4
  • Mezitím rozpálíme velkou pánev s olivovým olejem a orestujeme na ní slaninu (můžeme posypat pepřem) a restujeme, až jeslanina křupavá.
  • krok 5
  • Těsně před tím, než je slanina hotová, pŕidáme na pánev celé balení Menu Na pánev Delicate, hrstku nakrájené máty, smetanu a vaříme 3 minuty.
  • krok 6
  • Když jsou těstoviny hotové, slijeme je a scedíme pod studenou vodou.
  • krok 7
  • Poté těstoviny přidáme na pánev ke slanině a zelenině a vše dobře promícháme (pokud je pánev moc malá, vše spolu smícháme ve velké míse).
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    máme rádi těstoviny, brzy mám v plánu udělat uhlířské, tak snad se povedou .-)

  2. 5 stars
    Moc dobré jídlo.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account