Krémová polévka z cizrny

Vytisknout recept
Méně obvyklá polévka z luštěnin
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour 20 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 400 g cizrny - dát namočit do studené vody přes noc
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kousek másla
  • 3 střední brambory
  • 1 hrst ovesných vloček
  • slanina či klobáska na dozdobení
  • případně krutony z pečiva
  • sůl pepř, majoránka

Instrukce

  • Namočenou cizrnu slijeme, dáme čistou vodu a vaříme do změknutí.
  • Mezitím si očistíme, nakrájíme cibuli a česnek a dáme na kousek másla do hlubšího hrnce zesklovatět.
  • Brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme.
  • Dáme na cibulku, promícháme, přidáme hrst ovesných vloček.
  • Přidáme uvařenou cizrnu (trošku si dáme stranou na závěrečnou úpravu při podávání) a zalijeme ideálně zeleninovým vývarem.
  • Společně povaříme do změknutí brambor.
  • Přidáme sůl, pepř a hojně majoránky.
  • Ponorným mixérem rozmixujeme na krém.
  • Při servírování dozdobíme troškou opražené slaniny či klobásky, se kterou jsme na pánvi opekli i odloženou vařenou cizrnu. Kdo má rád, může podávat i s krutony z pečiva.
9 Komentářů
  1. 5 stars
    cicer robim velmi často, máme ho všetci veľmi radi

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Tenhle miluji 🙂

  3. 5 stars
    Dobrá polévka.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Krásná, jistě byla dobrá, taky jsem jednou dělala… a moc jsme si pochutnali…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account