Krémová polévka z cizrny
Ingredience
- 400 g cizrny - dát namočit do studené vody přes noc
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- kousek másla
- 3 střední brambory
- 1 hrst ovesných vloček
- slanina či klobáska na dozdobení
- případně krutony z pečiva
- sůl pepř, majoránka
Instrukce
- Namočenou cizrnu slijeme, dáme čistou vodu a vaříme do změknutí.
- Mezitím si očistíme, nakrájíme cibuli a česnek a dáme na kousek másla do hlubšího hrnce zesklovatět.
- Brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme.
- Dáme na cibulku, promícháme, přidáme hrst ovesných vloček.
- Přidáme uvařenou cizrnu (trošku si dáme stranou na závěrečnou úpravu při podávání) a zalijeme ideálně zeleninovým vývarem.
- Společně povaříme do změknutí brambor.
- Přidáme sůl, pepř a hojně majoránky.
- Ponorným mixérem rozmixujeme na krém.
- Při servírování dozdobíme troškou opražené slaniny či klobásky, se kterou jsme na pánvi opekli i odloženou vařenou cizrnu. Kdo má rád, může podávat i s krutony z pečiva.
cicer robim velmi často, máme ho všetci veľmi radi
cicer….tak nějak podobně zní cizrna i v polštině, když jsem jí tam kupovala, dle obrázku na sáčku jsem myslela, že jsem sáhla po klasické čočce 🙂
Tenhle miluji 🙂
Super 🙂
Dobrá polévka.
Děkuji, ano, vařila jsem jí poprvé a chutnala nám….
Krásná, jistě byla dobrá, taky jsem jednou dělala… a moc jsme si pochutnali…
Jo, dobrá byla…na to, že jsem myslela, že jdu vařit čočkovku 🙂
a já tenkrát fazioovou .-), špatná prohlídka zásob 🙂