Namočenou cizrnu slijeme, dáme čistou vodu a vaříme do změknutí.
Mezitím si očistíme, nakrájíme cibuli a česnek a dáme na kousek másla do hlubšího hrnce zesklovatět.
Brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme.
Dáme na cibulku, promícháme, přidáme hrst ovesných vloček.
Přidáme uvařenou cizrnu (trošku si dáme stranou na závěrečnou úpravu při podávání) a zalijeme ideálně zeleninovým vývarem.
Společně povaříme do změknutí brambor.
Přidáme sůl, pepř a hojně majoránky.
Ponorným mixérem rozmixujeme na krém.
Při servírování dozdobíme troškou opražené slaniny či klobásky, se kterou jsme na pánvi opekli i odloženou vařenou cizrnu. Kdo má rád, může podávat i s krutony z pečiva.