Krémová dýňová polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 ks Dýně
  • 2-3 ks Mrkev
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 ks Rajče
  • 2-3 lžíce Olej
  • Bylinky (tyminán, dobromysl,..)
  • Sůl a bílý pepř
  • 1 ks Smetana ke šlehání
  • 1/2 ks Cibule

Instrukce

  • Dýni si očistíme od jadérek a nakrájíme na kostičky (klidně i se slupkou, je-li jemná), totéž uděláme s mrkví.
    Cibulku zpěníme na trošce olivového oleje, přisypeme zeleninu a rychle orestujeme. Zalijeme horkou vodou. Jen tolik, aby byla zelenina ponořená. Osolíme, malinko ochutíme bílým pepřem a přihodíme bylinky podle svých chutí a možností - já použila čerstvé oregano a tymián. 
    Potom si oloupeme klasickým způsobem rajčátka, nakrájíme a přidáme do polévky. Připravíme si i česnek, který utřeme nebo prolisujeme.
    Polévku vaříme zhruba 40 minut, podle měkkosti dýně. Česnek přidáváme až ke konci vaření.
    Ochutnáme, je-li dýně měkká a polévka je dobře ochucená, vypneme sporák a vše promixujeme tyčovým mixérem do krému. Vrátíme na kamna a přivedeme k varu, vlijeme šlehačku, vmícháme a vypneme.
    Ozdobíme lístky máty.
    Dobrou chuť přeje Hudlenka
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account