Kovbojské fazole
Ingredience
- 20 dkg Anglická slanina
- 2 ks Fazole v plechovkách
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajský protlak
- Koření na dochucení
- Olej
Instrukce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Na pánev dáme zpěnit cibuli na kapku oleje a přidáme anglickou slaninu. Ta je lepší trochu tučnější, aby pustila šťávu. (A já zrovna dostala krásnou, libovou...jako vždy obráceně. Když potřebuji hezkou, mám tučnou...) Na cibulovo-slaninový základ přidáme 2 plechovky fazolí, například jedny jen v nálevu a druhé v tomatovém. Kdo má rád ostré, tak fazolky v chilli apod. a řádně promícháme, provaříme. Nakonec přidáme protlak (nebo kečup) a tím to mírně zahustíme.U nás velmi oblíbené jídlo, ke kterému jíme jako přílohu chléb (nejlépe domácí).Přeji všem dobrou chuť Hudlenka