Kovbojské fazole

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 9 minutes
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 20 dkg Anglická slanina
  • 2 ks Fazole v plechovkách
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajský protlak
  • Koření na dochucení
  • Olej

Instrukce

  • Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Na pánev dáme zpěnit cibuli na kapku oleje a přidáme anglickou slaninu. Ta je lepší trochu tučnější, aby pustila šťávu. (A já zrovna dostala krásnou, libovou...jako vždy obráceně. Když potřebuji hezkou, mám tučnou...) 
    Na cibulovo-slaninový základ přidáme 2 plechovky fazolí, například jedny jen v nálevu a druhé v tomatovém. Kdo má rád ostré, tak fazolky v chilli apod. a řádně promícháme, provaříme. Nakonec přidáme protlak (nebo kečup) a tím to mírně zahustíme.
    U nás velmi oblíbené jídlo, ke kterému jíme jako přílohu chléb (nejlépe domácí).
    Přeji všem dobrou chuť  Hudlenka
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account