kontrabáš

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka, Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Pohanka 400 g
  • Voda 1 l
  • Brambory typu B 1 kg
  • Česneku 4 stroužky
  • Cibule 1 ks
  • Uzeného masa 300 g
  • Sádla 3 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránky 1 lžíce
  • Tvrdého sýra 200 g
  • Čerstvé petrželky 1 hrst

Instrukce

  • Pohanku proplachneme, dáme do hrnce a přelijeme 1 litrem vroucí vody. Vaříme 2 - 3 minuty a pák necháme v teple dojit.
  • Brambory oloupáme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
  • Mezitím česnek nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla a osmáhneme na něm cibuli, přidáme česnek a uzené maso. Po chvíli přidáme uvařenou pohanku, ochutíme soli, pepřem a majoránkou. Nakonec vmícháme uvařené, scezené brambory.
  • Přendáme do pekáče vymazaného zbylým sádlem. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečeme 15 - 20 min na 200°C nebo dozlatova.
3 Komentářů
  1. ŠárkaMariana 1 rokem ago

    To vypadá dobře 😉 Jak je tam uzené, bude to chutnat i chlapovi 😀

  2. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Velká dobrota. Vyzkouším.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Super, budu rada, at chutna….

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account