Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od Josefa Maršálka

Vytisknout recept
Čekání na vánoční svátky a Ježíška si můžeme zpříjemnit receptem od mistra cukráře Josefa Maršálka. Provoňte svůj domov vůní pečeného kokosového těsta s griotkovým nádechem a sladkou vůní rozpuštěné čokolády a navoďte si vánoční náladu.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 1 hour 20 minutes
Celkový čas 2 hours
Porce 40
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • Těsto
  • 60 g cukru moučka
  • 120 g másla
  • 180 g hladké mouky na křehká těsta Babiččina volba
  • 50 g kokosové moučky
  • 1 žloutek vejce velikosti M
  • 1 citron – kůra
  • 1 g soli

Kokosové pusinky:

  • 100 g bílků
  • 200 g cukru krupice
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 2 g soli

Krém:

  • 120 g ruby čokolády
  • 60 g griotky
  • 125 g másla

Na dokončení:

  • 100 g ruby čokolády
  • 15 g kakaového másla
  • Cukrářské sypání
  • 100 g pikantní džem

Instrukce

  • Na těsto smícháme mouku Babiččina volba na křehká těsta, kokosovou mouku, cukr a máslo s citrónovou kůrou a solí do drobenky, přidáme žloutek a vypracujeme rychle a krátce těsto, které zabalíme a necháme v lednici asi 15 až 20 min. odpočinout. Poté vyválíme na sílu 3 až 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru 4 cm. Odkládáme je na plech s papírem na pečení a pečeme při 160 °C – program horkovzduch asi 15 až 20 minut dozlatova. Z trouby je vyjmeme a necháme vychladnout.
  • Na pusinky smícháme bílky, sůl a cukr krupici a ve vodní lázní nahřejeme na 60°C. Poté vyšleháme do pevného sněhu, opatrně pomocí stěrky vmícháme kokos a ihned tvarujeme sáčkem s velikou řezanou trubičkou vysoké pusinky o průměru maximálně 3 cm. Pokládáme je dále od sebe na plech vystlaný papírem na pečení. Nakonec posypeme cukrářským zdobením a vložíme do vyhřáté trouby na 110 °C – program horkovzduch. Pečeme asi 1 hod. (musejí zůstat sněhové bílé). Teplotu popřípadě snížíme.
  • Ruby čokoládu opatrně rozpustíme, vmícháme griotku a rozmícháme dohladka. Poté přidáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme sáček s úzkou řezanou trubičkou. Na obvod všech lineckých koleček nastříkáme krémem kroužek. Dovnitř dáme půl lžičky džemu. Přiklopíme vychladlou upečenou pusinkou a dáme do lednice ztuhnout. Poté namáčíme spodní část v rozehřáté polevě z čokolády a kakaového másla. 

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Také jsem pekla kokosky, ale tyto jsou super.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account