Domácí kečup pouze z rajských jablek bez přidaného koření a bez sterilace

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 0
Uvařila JanaFidrová

Ingredience

  • 2,5 kg Hodně vyzrálá rajčata
  • 2 lžíce Sůl
  • 6 dcl Ocet
  • 1/2 kd Cukr krupice

Instrukce

  • Pracovní postup: Rajčata pokrájíme a rozmixujeme a dáme do většího kastrolu. Přidáme ocet a sůl a vaříme cca 1 hod (dokud nebude mít hmotu kečupu). Potom přidáme cukr (po přidání zřídne) a opět vaříme, dokud nevznikne hmota (přibližně řidšího kečupu). Poté horké rozmixujeme, ihned přecedíme přes síto (aby se zachytila jadérka a slupky). Ihned ještě horké plníme do kečupových lahví. Sklenice uzavřeme a necháme vychladnout. Nemusí se otáčet. Nezavařujeme !!!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account