Domácí kečup pouze z rajských jablek bez přidaného koření a bez sterilace
Ingredience
- 2,5 kg Hodně vyzrálá rajčata
- 2 lžíce Sůl
- 6 dcl Ocet
- 1/2 kd Cukr krupice
Instrukce
- Pracovní postup: Rajčata pokrájíme a rozmixujeme a dáme do většího kastrolu. Přidáme ocet a sůl a vaříme cca 1 hod (dokud nebude mít hmotu kečupu). Potom přidáme cukr (po přidání zřídne) a opět vaříme, dokud nevznikne hmota (přibližně řidšího kečupu). Poté horké rozmixujeme, ihned přecedíme přes síto (aby se zachytila jadérka a slupky). Ihned ještě horké plníme do kečupových lahví. Sklenice uzavřeme a necháme vychladnout. Nemusí se otáčet. Nezavařujeme !!!