Domácí kečup pouze z rajských jablek bez přidaného koření a bez sterilace

Vytisknout recept
Pracovní postup: Rajčata pokrájíme a rozmixujeme a dáme do většího kastrolu. Přidáme ocet a sůl a vaříme cca 1 hod (dokud nebude mít hmotu kečupu). Potom přidáme cukr (po přidání zřídne) a opět vaříme, dokud nevznikne hmota (přibližně řidšího kečupu). Poté horké rozmixujeme, ihned přecedíme přes síto (aby se zachytila jadérka a slupky). Ihned ještě horké plníme do kečupových lahví. Sklenice uzavřeme a necháme vychladnout. Nemusí se otáčet.Nezavařujeme !!!
2,5kg - Rajčata - hodně vyzrálá, ale ne nahnilá
2lžíce - Sůl
6dcl - Ocet
0,5kg - Cukr krupice nebo krystal
příprava - 15
vaření - 90
Kategorie Chuťovka
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account