Kapustové rolky s uzeným bokem
Ingredience
- 1 velká kapusta
- 300 g Uzený bok s česnekovými floky od Řeznictví Tichý s. r. o.
- 100 g cibule
- 0,5 l bílého vína
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 500 ml smetany
- šalotka sůl, pepř, olej
Instrukce
- Kapustové rolky
- Nakrájenou cibuli, slaninu a česnek orestujeme na oleji, přidáme žluté vnitřní listy kapusty nakrájené na nudličky. Orestujeme, podlijeme vodou a 250 ml smetany, svaříme do změknutí. Na konec zahustíme 1 žloutkem. Hotovou směs dochutíme solí a pepřem.
- Velké listy kapusty vložíme do vroucí vody a minutu necháme vařit, poté listy vyndáme do studené vody s ledem. Listy plníme směsí.
- Omáčka z bílého vína
- Nadrobno nakrájenou šalotku orestujeme na oleji, zalijeme bílým vínem, svaříme, přidáme 250 ml smetany, provaříme a zjemníme máslem. Dochutíme solí a pepřem.
- Slaninové chipsy
- Uzený bok nakrájíme na tenké plátky a zprudka orestujeme na oleji do zlatova.
- Bramborák
- Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na hrubé straně. Postupně vymačkáváme vodu, zajistíme si tak lepší směs pro vláčné bramboráky.
- Přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a trochu vlažného mléka. Směs pořádně promícháme. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír a vložíme na cca 1 minutu do mikrovlnné trouby.
- Náš tip
- Uzený bok s česnekovými floky můžete podávat studený, pokrájený na tenké plátky k pivu nebo vínu. Bílé nebo růžové víno se k boku hodí spíš než červené. Uzený bok můžete také použít k přípravě „bohatýrské“ snídaně s vajíčkem. Dobrou chuť.